Voor ouders

ff

Ik heb hulp nodig voor mijn kind of gezin

Ervaart u veel stress in de opvoeding van uw kind zonder dat u precies weet waar het aan ligt? Het jeugd- en gezinsteam helpt u graag op weg. Dit hoeft niet altijd direct jeugdhulp te zijn. Vul onderstaand aanmeldformulier volledig in. Dan nemen wij contact met u op.

Ondersteuning nodig?

Dan ontvangt u na aanmelding een uitnodiging voor een persoonlijke kennismaking. Onze jeugd- en gezinsprofessionals gaan vervolgens met u aan de slag. Uw gezin en waar nodig anderen, zoals de school of uw huisarts, worden hier indien nodig bij betrokken. Zo maken we gebruik van alle mogelijke oplossingen voor uw vragen.  

Wij kijken niet alleen naar de vragen die spelen rondom (de opvoeding van) uw kind. Maar ook naar eventuele andere problemen die in uw gezin een rol spelen, zoals een echtscheiding of financiële problemen. Als er spanningen zijn in uw gezin, heeft dit invloed op uw kind.

Bijzondere jeugdhulp nodig?

Kan uw jeugd- en gezinshulpprofessional uw hulpvraag niet zelf oppakken? Dan regelen zij extra specialistische hulp. Wij werken hiervoor samen met verschillende jeugdhulpaanbieders in onze regio.

Uw jeugd- en gezinshulpprofessional betrekt deze specialistische hulp bij uw gezinsplan. Maar blijft zelf ook betrokken én blijft uw contactpersoon. Zo voorkomen we dat u weer van voor af aan moet beginnen met uw hulpvraag. 

Bescherming van uw gegevens

Uw privacy is belangrijk voor ons.

Uw aanmeldgegevens komen direct in een beveiligd systeem terecht waar alleen medewerkers in mogen kijken die daar bevoegd voor zijn. U leest er alles over in onze privacyverklaring.

Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG)

Heeft u vragen over het opgroeien en opvoeden van uw kinderen? En is jeugdhulp nog een stap te ver? Bij de professionals van het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) kan iedereen terecht met kleine en grote vragen over opgroeien en opvoeden. Naast de jeugdarts en de jeugdverpleegkundige kunt u bij opvoedvragen die meer aandacht nodig hebben, een wijkpedagoog van Kwadraad benaderen. Het CJG biedt tevens diverse trainingen en workshop op het gebied van opvoeden en opgroeien voor ouders en kinderen. Afhankelijk van uw vraag of zorg kan het voorkomen dat het CJG u alsnog adviseert om met ons contact op te nemen.

Aanmelden voor jeugdhulp

Vul onderstaand formulier volledig in en druk op versturen. Wij bellen u binnen 2 weken voor het maken van een afspraak om persoonlijk kennis te maken.

Let op! Loopt de situatie thuis uit de hand en weet u niet meer wat u moet doen? Bel dan naar 0172 – 227 000.